Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gränspolis spanar efter knivmördare

En misstänkt mördare kan ha hunnit passera gränserna mellan Norge och Sverige.

Larm gick ut till gränspolisen i Strömstad 20-tiden på lördagseftermiddagen. Då skulle en misstänkt knivmördare befinna sig i en bil på väg mot den svenska gränsen.

Det var vid 19-tiden på lördagskvällen i Kolbotn utanför Oslo som mannen misstänks ha dödat sin sambo. Den misstänkte flydde sedan från platsen med parets ettåriga barn.

– Förfarandet när det gäller allvarliga brott är att man skickar ut ett rikslarm. Man brukar uppmana grannländerna att vara extra vaksamma där det finns genomfartsleder, säger Harry Forsell, kriminalinspektör på Interpol, till TT.

Den misstänkte uppges köra en norskregistrerad svart Toyota. Att spana efter den är som att leta efter en knappnål i en höstack. Alternativa gränsövergångar utöver Strömstad är E 18 mot Karlstad, Örje och över Dalsland.

- Bara vi i Strömstad har fyra gränsövergångar att bevaka. Vi har två Svinesundsbroar, en i Håvedalen och i Vassbotten plus färjeförbindelser. 95 procent av alla bilar är norskregistrerade, hela E 6:an är full av dem, säger Tage Ödlund, inre befäl vid Strömstadpolisen på söndagsmorgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.