Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GPTV: SD vill skicka folkdanslag till förorterna

SD vill satsa på att "återta kontrollen" över Sveriges förorter. - Vi vill sprida det svenska kulturarvet i förorterna, säger partiets gruppledare Mattias Karlsson.

Sverigedemokraterna kommer att lägga fram ett program i fyra punkter med syfte att "samhället ska återta kontrollen" över problemområden, berättar Mattias Karlsson, gruppledare för SD i riksdagen och ersättare för Åkesson när han var sjukskriven, för Sydsvenskan.

– Vi vill sprida det svenska kulturarvet i förorterna. Öka stödet till olika kulturföreningar. Det kan vara teaterföreningar som spelar teater om svensk historia. Eller folkdanslag, säger han.
 

 


LÄS ÄVEN: "Hårdare tag är den enda möjligheten"

I en debattartikel i Svenska Dagbladet, skriver partiledaren Jimmie Åkesson att "Vi tänker göra allt vi kan för att agera mot de parallella samhällen präglade av anti­svenska värderingar och illegal rättskipning som växer fram."

Han uttalade sig också under morgonen i SVT:s Gomorron. 
- Hårdare tag är i det korta perspektivet den enda möjligheten om vi ska kunna återbörda de här områdena till de laglydiga skötsamma medborgare som bor där, som tyvärr råkar ut för våld när de går till jobbet och får se sina bilar brinna upp och så vidare.

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.