Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP på plats: "Jag såg flaskan"

GP:s reporter träffar Lena Isaksson med dottern Emilia, 13, utanför Kvarnbergsskolan i Huddinge. – Jag såg flaskan. En merflaska. Den var tom med vätska och lite småsten utanför, säger Emilia.

Emilia Isaksson huttrar i kylan. Hon går i sjuan, och var på väg till matsalen när larmet kom att skolan behövde utrymmas. Hon hann inte hämta sin jacka, och nu får hon inte gå tillbaka in. I Ljushallen, som är skolans samlingssal, såg hon själv flaskan som orsakat utrymningen.

– Jag tror att någon har kastat den från översta våningen, in i Ljushallen, säger Emilia.

Skolans huvudbyggnad är fyra våningar hög, med putsad fasad i engelskt rött. Det finns också några lägre gula byggnader.

Emilias mamma Lena Isaksson har kommit till skolan för att hämta sin dotter. Nu står de och väntar utanför polisens avspärrningsband, men det ser ut som att de kommer att få åka hem utan Emilias jacka.

– Ja, det här verkar vara en stor grej. Det är lite läskigt. Det kunde ju ha gått ännu värre, säger hon.

Utanför skolan står lite elever i klungor och många journalister finns på plats. Polisens presstalesman Ulf Lindgren svarar på frågor.

– Vi har tagit in fyra personer till förhör. Just nu är det bombtekniker inne i skolan. Det är kriminaltekniker på plats och en polishelikopter är här och tar bilder. I övrigt vet jag ingenting om det som närmast händer, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.