Gokväll! Det här är det hetaste från i dag (6/3, 2017)!

Måndagen har varit en intensiv nyhetsdag och har du inte haft tid att hålla koll på det som pågått – här är höjdpunkterna. GP.se listar 15 av de hetaste nyheterna vi haft på sajten i dag från Västsverige, Sverige och övriga världen!

ANNONS
|
Lastbil har voltat av vägen - kaos i trafiken

LÄS MER: Lastbil har voltat av vägen - kaos i trafiken

Reinfeldt: "Håll dörren öppen"

VÄRLDEN: Att blunda och stänga dörren för att människor inte ska komma hit skapar en värld som gradvis fungerar allt sämre. Det säger Fredrik Reinfeldt i en intervju om EU i förändring.

LÄS MER: Reinfeldt: "Håll dörren öppen"

Nytt inreseförbud från Vita huset

VÄRLDEN: USA:s president Donald Trump skriver i dag under en ny presidentorder med fokus på invandring och säkerhet. Detaljerna ska presenteras på en pressträff, men enligt tidigare uppgifter har Irak tagits bort från de länder vars medborgare förses med inreseförbud i denna version.

LÄS MER: Nytt inreseförbud från Vita huset

ANNONS
Efter Jespers död – läkare begär stjärnadvokat

GÖTEBORG: Efter GP:s och SVT Nyheter Västs granskning av fallet Jesper, där en läkare misstänks för vållande till annans död, har nu stjärnadvokaten Björn Hurtig utsetts till läkarens försvarare. Läkaren har nyligen anmälts för ytterligare ett snarlikt dödsfall.

LÄS MER: Efter Jespers död – läkare begär stjärnadvokat

Familjens miljonbluff avslöjades av fotbollsbilder

SVERIGE: Mannen åkte på semester till Turkiet, coachade ungdomslag i fotboll och handlade byggvaror - helt utan bekymmer. Samtidigt betalade Försäkringskassan ut miljonbelopp till hans familjemedlemmar i assistansersättning för att de skulle ta hand om honom. De påstod att han krävde ständig hjälp. Men bluffen avslöjades av fotbollsbilder på nätet. Nu döms både mannen och hans fru till tre års fängelse för grovt bidragsbrott. Paret döms även att betala över 10 miljoner kronor i skadestånd till Försäkringskassan.

LÄS MER: Familjens miljonbluff avslöjades av fotbollsbilder

”Keeping up with the Kattarshians” gör succé på nätet

TV: Kim, Kourtney, Khloé och de andra i familjen Kardashian får se upp. Ett annat dokusåpagäng, med ännu mer klös, väcker nu stor uppmärksamhet världen över. Gillar du katter? Då kommer älska detta!

LÄS MER: ”Keeping up with the Kattarshians” gör succé på nätet

"Om han är smart låter han mig spöa honom"

SPORT: Supermatchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor fortsätter att vara ett hett samtalsämne inom fightingvärlden, och det lär knappast lugna ner sig efter Mayweathers senaste utspel. – Om han (Conor McGregor) är smart låter han mig spöa honom, säger han till The Telegraph.

ANNONS

LÄS MER: "Om han är smart låter han mig spöa honom"

Hatstorm mot SVT-profilen efter kommentaren

SPORT: Brita Zackari var åkande reporter för SVT under Vasaloppet. Efter loppet har hon fått utstå massor av hat då hon sa i sändningen: ”det är väldigt mycket vita män här”. – Folk har skrivit till mig mitt i natten att jag är en jävla sopa, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Hatstorm mot SVT-profilen efter kommentaren

Björdal: "Känner mig väldigt önskad"

IFK GÖTEBORG: Blåvitts jakt på en ny ytter har nått sitt slut. Sportchef Mats Gren presenterade Henrik Björdal på måndagsförmiddagen och kort därefter gjorde norrmannen sitt första träningspass. GP träffade nyförvärvet under måndagen och tog ett snack med honom om valet av ny förening.

LÄS MER: Björdal: "Känner mig väldigt önskad"

Politiker kallar Disneyfilm för gaypropaganda

NÖJE: Den nya Disneyfilmen, Skönheten och odjuret, är den första någonsin med en öppet homosexuell karaktär. Något som retar gallfeber på den ryske politikern Vitaly Milonov.

LÄS MER: Politiker kallar Disneyfilm för gaypropaganda

Lidl överklagar Orienthusets nya butik

EKONOMI/GÖTEBORG: Lidl vill inte ha Göteborgs Orienthus som granne. Den tyska kedjan överklagar nu det tillfälliga bygglovet för det nya orienthuset på Hisingen.…– Vi kan bara vänta och se, säger Walle Appasi, driftchef på Göteborgs Orienthus.

LÄS MER: Lidl överklagar Orienthusets nya butik

ANNONS
Larm om brand på hotell i Göteborg

GÖTEBORG: Clarion Post på Drottningtorget i Göteborg fick evakuera alla gäster och personal på måndagsförmiddagen på grund av ett brandlarm. - Vi har följt våra rutiner för att säkerställa byggnaden, säger en i personalen.

LÄS MER: Larm om brand på hotell i Göteborg

Nytt inreseförbud från Vita huset

VÄRLDEN: USA:s president Donald Trump väntas i dag skriva under en ny presidentorder med fokus på invandring och säkerhet. I den nya texten har Irak tagits bort från de länder vars medborgare förses med inreseförbud.

LÄS MER: Nytt inreseförbud från Vita huset

Uppgifter: Unga erbjöds pengar av ryskt tv-team – för att ställa till bråk i Rinkeby

SVERIGE: Ett ryskt tv-team ska, enligt uppgifter, ha erbjudit ungdomar i Rinkeby pengar för att ställa till med bråk framför kameran, rapporterar den danska tv-kanalen Radio24syv. – De kom fram till oss och sa att de ville se lite ”action”. De ville betala oss 400 kronor, säger en Rinkebybo till kanalen.

LÄS MER: Uppgifter: Unga erbjöds pengar av ryskt tv-team – för att ställa till bråk i Rinkeby

Comebackande Henrik Berggren till Liseberg i sommar

MUSIK: Den 5 maj släpps Broder Daniel-stjärnan Henrik Berggrens soloalbum. I dag kunde GP berätta att han kommer att genomföra en turné i sommar och den 21 juli spelar han på Lisebergs stora scen.

LÄS MER: Comebackande Henrik Berggren till Liseberg

ANNONS
ANNONS