Glass för 50 000 kronor förstördes. Arkivbild.
Glass för 50 000 kronor förstördes. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Glass för 50 000 förstördes i Ljusdal

Glass värd uppemot 50 000 kronor förstördes sedan dörrarna till en glassbil lämnats öppna av tjuvar som gjort inbrott i bilen.

ANNONS

– Temperaturen för glassen får inte överstiga minus 18 grader. Hamnar den över det måste den slängas, förklarar glassbilens ägare Micke Häggeborg för SVT Gävleborg.

Tjuvarna lyckades låsa upp glassbilens dörrar trots att den var utrustad med ordentliga lås. De fick med sig mellan 10 och 20 lådor.

Enligt Micke Häggeborg finns däremot ingen risk för glassbrist i Hälsingland och Härjedalen efter inbrottet, som skedde i Ljusdal.

– Ingen risk. Skulle det vara slut någonstans beror det på att det säljs ovanligt mycket glass i värmen, säger Micke Häggeborg.

Den förstörda glassen slängdes inte utan gavs istället till ett gäng grisar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS