När ägaren till en spelbutik började misstänka en man för stöld av trisslotter gillrades en fälla. Arkivbild.
När ägaren till en spelbutik började misstänka en man för stöld av trisslotter gillrades en fälla. Arkivbild. Bild: Pontus Lindahl/TT

Gillrad fälla satte stopp för trisslottstölder

ANNONS

Efter att en fälla gillrats i en spelbutik i Kalmar hittades mer än 4 000 skrapade trisslotter hemma hos en man. Nu döms han för stöld till villkorlig dom och ska betala 328 000 kronor i skadestånd till butiken, rapporterar Barometern och SVT Nyheter Småland. Enligt domen ska mannen också gå i behandling för spelmissbruk.

Han hade tidigare varit praktikant i spelbutiken och var väl insatt i hur lotthanteringen fungerade. Han var där ofta och fick ibland utföra tjänster. När butiksägaren fattat misstankar om att han stal blev han ombedd att hämta en dammsugare bakom disken. Efteråt saknades lotter och polis som kallades till butiken hittade 100 lotter i mannens ficka.

ANNONS

Mannen har nekat till brott – lotterna som hittades i hans ficka hade han råkat stoppa på sig, säger han, och de lotter som hittades i hans hem hävdar han att han vunnit när han spelat poker.

Mannen var åtalad för grov stöld, men tingsrätten anser att det var ett brott av normalgraden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS