En kvinna hittades död i en lägenhet i Landskrona i augusti. Nu har en ung man gripits som misstänkt för mord. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna hittades död i en lägenhet i Landskrona i augusti. Nu har en ung man gripits som misstänkt för mord. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Genombrottet i utredningen - månader efter mordet

Kvinnan i 70-årsåldern hittades död i sin bostad i somras. Först trodde polisen att det var ett naturligt dödsfall men det visade sig snart att hon mördats. - Hon har blivit utsatt för yttre våld, säger spaningsledaren Nicolas Henningsson Kajanne. Nu, efter fem månader, har polisen gjort ett genombrott i utredningen - en man har gripits misstänkt för brottet.

ANNONS
|

Den 12 augusti förra året hittades en kvinna i 70-årsåldern död i sin lägenheti Landskrona. Till en början trodde polisen att hon dött av naturliga orsaker.

-Men en vecka senare, när rättsmedicin undersökt kroppen, så kunde vi konstatera att hon har blivit utsatt för yttre våld, sägerspaningsledaren Nicolas Henningsson Kajanne men vill inte säga om det använts något tillhygge.

En mordutredning startades och under hösten och vintern har runt hundra förhör har hållits. Samtidigt har polisen bedrivit omfattande yttre och inre spaning.

Och efter fem månader har genombrottet kommit. På tisdagsförmiddagen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för mord.

– Gripandet gick lugnt till väga, sägerNicolas Henningsson Kajanne.

ANNONS

LÄS MER: Misstänker mord efter undersökning

"Många pusselbitar"

Han sitter nu anhållen misstänkt för brottet.

– Det är en omfattande förundersökning, det har hållits många förhör, lagts många små pusselbitar som har ringat in den misstänkte, sägerNicolas Henningsson Kajanne.

Han berättar att polisen hållit de inledande förhören med mannen.

– Han förnekar brott, sägerNicolas Henningsson Kajanne.

Flera förhör är planerade under dagen. Och i slutet av veckan ska åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

– Vi håller på att samla ihop oss och jobbar vidare med oförminskad styrka, berättarNicolas Henningsson Kajanne om hur de fortsätter arbetet.

"Ytligt bekanta"

Finns det någon koppling mellan mannen och kvinnan?

– Det finns ingen direkt koppling, de är ytligt bekanta, eller bekanta. De är inte släkt,sägerNicolas Henningsson Kajanne.

Vad tror ni att motivet kan vara?

– Vi har en idé om motivet men det går vi inte ut med utan behåller det för oss själva.

ANNONS