Räddningstjänst från tre stationer kallades till branden i Åkersberga. Arkivbild.
Räddningstjänst från tre stationer kallades till branden i Åkersberga. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Många bilar förstörda i garagebrand

ANNONS

Två garagelängor i Åkersberga norr om Stockholm började under natten till lördagen att brinna. En av längorna förstördes helt i branden, som nu ska vara under kontroll. Enligt polisen stod totalt 17 bilar i lågor.

Räddningstjänsten larmades vid 03-tiden och till en början bedömdes spridningsrisken till bostadshus i närheten som stor. Släckningsarbetet fokuserades därmed tidigt till att förhindra spridning.

– Målet var att det inte skulle sprida sig vidare och vi kommer att låta den ena längan brinna ner, sade Kurt Holm, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt, under natten.

Enheter från tre stationer deltog i släckningsarbetet. Kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning när platsen kallnat.

ANNONS

Inga personskador har rapporterats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS