Högstadier och gymnasieskolor i Region Gävleborg inför distansundervisning. Arkivbild
Högstadier och gymnasieskolor i Region Gävleborg inför distansundervisning. Arkivbild Bild: Pontus Lundahl/TT

Gävleborg inför distansundervisning

ANNONS

Högstadier och gymnasieskolor i Region Gävleborg rekommenderas nu att bedriva fjärr- eller distansundervisning efter sportloven, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Syftet är att stävja risken för smittspridning efter sportloven, då många träffat personer utanför det närmaste hushållet. För Gästrikland gäller rekommendationen vecka 10, och för skolor i Hälsingland veckan efter.

Om man under den första veckan med distans- eller fjärrundervisning inte utvecklat symtom för covid-19 går det bra att återvända till skolan igen.

Vissa undantag görs, bland annat för praktiska moment som inte kan skjutas upp och examinationer som inte kan utföras på distans.

Regionen meddelade redan i torsdags att man övervägde beslut om fjärr- och distansundervisning. Tidigare i veckan införde Gävleborg skärpta rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS