Amalia Rud Pedersen, till höger, var förbundsordförande för SSU i Göteborg 2016 när bilden togs.
Amalia Rud Pedersen, till höger, var förbundsordförande för SSU i Göteborg 2016 när bilden togs. Bild: Frida Winter/TT

Göteborgare föreslås bli SSU:s nya ordförande

ANNONS

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU:s valberedning har föreslagit Amalia Rud Pedersen och Diyar Cicek till förbundsordförande, respektive förbundssekreterare.

Amalia Rud Pedersen, 28 år, har lokalpolitiska uppdrag i Göteborg stad och har suttit i SSU:s förbundsstyrelse sedan 2019. Hon har tidigare varit SSU-ordförande i Göteborg.

"Om kongressen skulle välja mig ser jag fram emot att jobba vidare med demokratiseringen av SSU, och se till att vi blir Sveriges största lokalpolitiska ungdomsförbund", säger Amalia Rud Pedersen enligt ett pressutskick.

26-åriga Lisa Nåbo från Östergötland har meddelat att hon trots valberedningens förslag kommer att fortsätta kandidera till posten, när förbundet i augusti ska välja efterträdaren till avgående Philip Botström.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS