Fyra till sjukhus – stor polisinsats i Eskilstuna

På torsdagen pågick en en stor polisinsats vid en idrottsanläggning i Eskilstuna.
Fyra pojkar i 15-årsåldern är allvarligt skadade och har förts till sjukhus. Tre tonåringar har anhållits av polis. Under fredagen meddelade åklagarmyndigheten att tonåringarna fortsatt är anhållna för försök till mord.

ANNONS
|

Vid 12.45-tiden på torsdagen inkom flera samtal till polisen gällande ett misstänkt grovt brott vid Munktellarenan i Eskilstuna. Polisen åkte dit med flera resurser då det ska röra sig om en misshandel med minst ett tillhygge.

– De var flera personer som ringde och sa att det var en misshandel och något att kolla närmare på. Det som inträffat i grova drag är att det är ett bråk mellan flera personer, säger Dennis Johansson, presstalesperson på polisregion Öst.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det rört sig om ett stort bråk där 40 personer var inblandade.

ANNONS

– Det har använts vassa tillhyggen. Vi vill inte gå in på detalj vad det är för något i och med att det är en pågående undersökning.

Platsen är avspärrad och polisen jobbar nu vidare med att säkra spår. Enligt polisen har fyra pojkar i 15-årsåldern förts till sjukhus. Två av dem ska vara mer allvarligt skadade medan två är mindre allvarligt skadade, enligt Region Sörmland.

– Vi har stora resurser på platsen. Vi jobbar vidare med att söka vittnen, säkra så många spår som möjligt och så söker vi efter den eller dem som gjort det här, säger Dennis Johansson.

Använde kniv

Polisen har gripit sammanlagt tre killar, misstänkta för brott i samband med händelsen. De är mellan 15 och 17 år. Sent under torsdagskvällen kom besked om att samtliga också anhållits.

Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Under fredagen meddelade åklagarmyndigheten att de tre tonåringarna fortsatt är anhållna på sannolika skäl misstänkta för försök till mord på totalt fem personer.

– De tre unga män som anhölls under gårdagen är fortsatt anhållna för försök till mord men samtliga har också delgivits alternativa brottsmisstankar om grov misshandel för den här händelsen säger senior åklagare Maria Lindstedt Estberg.

Åklagaren konstaterar även att det var en kniv som användes som vapen.

ANNONS

Skolchefen: ”Traumatiserande händelse”

Enligt Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och ungdomsförvaltningen, var de skadade eleverna vid medvetande efter händelsen.

– Det jag vet är att de var kontaktbara. Men jag kan inte bedöma den saken mer än så, det är något för polisen och sjukvården att uttala sig mer om, säger hon till TT.

Hon säger att händelsen inträffade under ”någon typ av friluftsundervisning.

– Självklart har många andra elever bevittnat det som hände. Det är så klart en traumatiserande händelse.

ANNONS