Fyra skjutna i södra Stockholm – en död

Fyra personer har skjutits i Farsta i södra Stockholm. En av dem, en pojke i 15-årsåldern, har avlidit. Under natten anhölls två män i 20-årsåldern misstänkta för mord.

ANNONS

Fyra personer sköts vid 18-tiden på lördagen i Farsta i södra Stockholm. Två av personerna hittades skottskadade vid tunnelbanestationen i Farsta centrum, en hittades utanför en kyrka i närområdet och en vid närliggande Larsbodavägen.

När polisen kom till tunnelbanestationen i Farsta centrum fick två av de skottskadade personerna vård av förbipasserande. En av dessa avled på platsen.

De skjutna personerna är två pojkar i 15-årsåldern, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern. Det är en av pojkarna som har avlidit.

Under kvällen har polisen gripit två personer efter en biljakt på E4. Personerna är nu misstänkta för mord samt mordförsök. De misstänkta är i 20-årsåldern. Under natten anhölls de av åklagare misstänkta för mord.

ANNONS

– Genom det arbete vi gjorde så var det en personbil som var intressant, som vi fick syn på och försökte stoppa. Det gick inte på en gång, och det blev ett förföljande på E4 söderut. Två personer kunde gripas vid trafikplats Järna, säger Towe Hägg till TT.

Vittne: "Det lät 'bambambam'"

Till Expressen berättar ett vittne att han befann sig med sina två barn i närheten av tunnelbanan när han plötsligt hörde skottlossning.

– Det lät ”bambambam” åtta till tolv gånger. Jag hörde att det inte var fyrverkerier och kände direkt att pulsen gick upp, säger han till tidningen.

Själv tog han skydd inne i en närliggande kiosk med sina barn.

– De skakade och grät och tyckte att det var jätteläskigt, säger han.

Polisen har spärrade av flera områden i Farsta efter det inträffade, och har även beslutade att tunnelbanan inte ska stanna vid stationen Farsta centrum.

Sju personer skjutna på ett dygn

Totalt har sju personer skjutits inom loppet av ett dygn i Storstockholm. Vid klockan 22 på fredagen larmades polisen både till Jordbro och till Solna till följd av skottlossningar.

I Jordbro sköts en man i övre 20-årsåldern och i Solna sköts två män i 20-årsåldern. Ingen av personerna uppges dock ha fått livshotande skador. En man i 18-årsåldern anhölls senare misstänkt för mordförsök på mannen i Jordbro.

ANNONS

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS