Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har spärrat av området runt en kraschad bil i närheten av Östberga. Den bilen har skotthål i dörren.

Fyra skadade efter flera skottlossningar

Två personer har förts till sjukhus efter en skottlossning nära Östberga, söder om Stockholm. Fem personer är hämtade till förhör. I Tensta har två unga män skadats i en skottlossning och tagits till sjukhus.

Det första larmet kom 20:52 på lördagskvällen. Två personer anträffades med skador från skottlossning och fördes med ambulans till sjukhus.
– Vi ser i nuläget inte att det ska vara livshotande skador, men det är svårt att säga helt säkert, säger Albin Näverberg informatör vid Stockholmspolisen.

Fem personer som befunnit sig i närheten av brottsplatsen är nu hämtade till förhör.
– Det är med anledning att vi tror att de har uppgifter som kan hjälpa utredningen.

Polisen försöker säkra vittnen och följa upp vittnesuppgifter.
– Vi försöker följa upp alla uppgifter just nu. Det är flera inringare och det är olika uppgifter om vad man sett eller hört.

Det finns olika uppgifter om hur många skott som ska ha avlossats.
– Men det är många vittnen som säger sig ha hört runt 5-6 smällar.

Vilka platser det gäller är ännu inte helt klart. Flera boende i Östberga menar att de ska ha skett i ett industriområde som tillhör Årsta, och inte i närheten av Östbergas bostadsområden. Det har runt samma tidpunkt skett en trafikolycka i Östberga vid korsningen Sockenvägen och Stralsundsgatan.

Vittnen ska ha sett en bil preja en annan bil. Därefter ska några personer ha öppnat eld mot den prejade bilen, skriver Aftonbladet.

Albin Näverberg vill inte kommentera uppgifterna, men enligt TT:s fotograf har polisen spärrat av området runt en kraschad bil. Den bilen har skotthål i dörren. 

Dramat ska ha börjat i närheten av Östberga och avslutats vid Enskedefältet där bilen kraschade. Flera boende i Östberga vittnar om att de hör en helikopter hovra över området. Polisen bekräftar att de har en helikopter ute som hjälper till med spaningsarbetet.

– Vi försöker säkra vilka platser som det gäller, men det är kring området Östberga.

En förundersökning är inledd avseende försök till mord.

En boende i Östberga skriver till GP att allting är lugnt just nu. Hen vet vilka de skadade personerna är, tror att det troligen gäller en gänguppgörelse och skriver att skadorna ska ha varit lindriga.
– Polisen spärrar av området tills i morgon bitti. Vårt problem just nu är att bussarna inte går förrän i morgon bitti, skriver hen.

 

Vid 22:09 inkom ytterligare ett larm om en ny skottlossning, denna gång i Tensta. Två unga män är skadade och har förts till sjukhus.
– Den ena har en lindrig skottskada och den andra är betydligt allvarligare skadad. Men vi har inga uppgifter om att det ska vara livshotande än så länge, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

– Det är flera inringare som vittnat om flera smällar. Det är fler än ett fåtal.

Skottlossningen ska ha ägt rum utomhus i ett hyreshusområde i Tensta. Polisen har säkrat brottsplatsen men vill inte gått ut med exakt vilken gata det gäller. Vittnen i anslutning till platsen har säkrats och dörrknackning har genomförts. Teknisk undersökning kommer att göras av den avspärrade brottsplatsen.

Brottsrubriceringen gällande ett av fallen är försök till mord och i det andra fallet grov misshandel och även grovt vapenbrott.

Om kvällens skottlossningar har med varandra att göra är oklart. Områdena ligger långt ifrån varandra men polisen kan ännu inte utesluta något.

– Vi kan inte säga att händelserna inte har med varandra att göra, men inte heller att de inte har det. Vi hanterar det som två separata händelser just nu, så får vi se sen.

Strax innan klockan 01.00 natten till söndag var ännu ingen gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.