Tre män och en kvinna, som är mamma till en av männen, misstänks för att ha kidnappat en ung man i Knivsta. Arkivbild.
Tre män och en kvinna, som är mamma till en av männen, misstänks för att ha kidnappat en ung man i Knivsta. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fyra häktas för människorov i Knivsta

Tre män och en kvinna har häktats, på sannolika skäl misstänkta för att ha kidnappat en man i 20-årsåldern tills hans anhöriga betalade lösensumma. De tre männen misstänks dessutom för grovt narkotikabrott.

ANNONS

Händelsen inträffade i Knivsta i Uppsala län under måndagen, då en man i 20-årsåldern hölls inspärrad och misshandlades och hotades i en lägenhet. Mannen släpptes till slut, efter att hans anhöriga betalat en lösensumma till hans kidnappare.

Under natten till tisdagen lyckades polisen lokalisera lägenheten där mannen misstänks ha varit inspärrad.

– Polisen gör husrannsakan och hittar tre män och ett stort parti narkotika, vilket gör att de också är häktade för grovt narkotikabrott, säger kammaråklagare Thomas Bälter.

De tre männen i lägenheten, som alla är i 20-årsåldern, och en kvinna i 50-årsåldern som är mamma till en av de tre männen, misstänks nu för människorovet. Kvinnan är dessutom häktad för övergrepp i rättssak, för att ha hotat den kidnappade att inte kontakta polisen.

ANNONS

– Vi håller på att titta på motivbilden, men jag kan inte gå in på det av utredningsskäl, säger Thomas Bälter.

Tiden för att väcka åtal löper ut den 26 november, men kommer troligtvis att förlängas eftersom flera förhör och tekniska undersökningar – bland annat av den beslagtagna narkotikan – ska göras.

Målsäganden, den man i 20-årsåldern som blev kidnappad, är efter omständigheterna välbehållen enligt åklagaren.

– Han har fått skador som blivit omhändertagna och är inte längre kvar på sjukhuset. Men han har förstås inte mått bra av det här, säger Thomas Bälter.

Lucas Brischetto/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS