Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poliser undersöker området där en kvinna har hittats död. Polisen utreder mord och sju personer misstänks för att vara inblandade.

Fyra häktade för mord på kvinna

Fyra personer har häktats misstänkta för mordet på en kvinna i Dalarna. Ytterligare tre misstänks för att vara inblandade i brottet.

I lördags hittades en död kvinna vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i Hedemora kommun. Polisen misstänker att kvinnan, som var i 60-årsåldern, har mördats.

- Vad jag förstår var kroppen inte dold, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna, till TT.

Kvinnan, som bodde i Borlänge, anmäldes försvunnen av en anhörig den 28 juni. Två dagar senare inleddes en förundersökning om mord. Polisen misstänker att kvinnan dödas redan för två veckor sedan.

- Det är vår sammantagna bedömning av den information vi har efter att ha pratat med inblandade personer och undersökt hennes bostad.

Tekniker har undersökt fyndplatsen, men mycket utredningsarbete kvarstår.

- Fler platser kommer att undersökas och vi är inte hundra procent säkra på var brottet har begåtts, säger Stefan Dangardt.

Polisen vill inte berätta hur kvinnan har dödats.

Sju gripna

Under helgen har sju personer gripits. Fyra av dem, tre män och en kvinna, häktades på söndagen.

- De har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord, säger chefsåklagare Fredrik Skoglund till TT.

Han säger att de misstänkta har varit bekanta med den mördade kvinnan. Vad motivet skulle kunna vara vill han inte gå in på.

- Men vi tror oss veta vad det är.

Ytterligare en man och två kvinnor är misstänkta för att vara inblandade i brottet. Det har inte kommit in någon häktningsframställning gällande dem ännu.

Vissa medgivanden

Fredrik Skoglund säger att de misstänkta har gjort vissa medgivanden.

Advokat Carl-Oskar Morgården, som representerar en av de häktade männen, säger att hans klient erkänner en viss inblandning i händelsen och att bevisningen räcker för att häkta honom.

- Men vilken rubricering det ska bli fråga om, vilken del han har haft i det och vilket uppsåt han har haft kommer att visa sig senare, säger Morgården.