Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det är stressigt när de ringer, men kul också, säger pizzeriaägaren Fadi Nasser.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Full rulle för hotell och pizzerior i Ljusdal

Samtidigt som bränderna härjar i Ljusdalsområdet har hotell- och restaurangpersonal mer att göra än någonsin. Pizzabagarna kavlar hundratals pizzor till räddningspersonal, och ortens enda hotell har varit uppbokat i veckor.

- Häromdagen ringde de och ville ha 65 pizzor av mig och 100 stycken av restaurangen bredvid, säger pizzeriaägaren Fadi Nasser i Ljusdal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och det är inte första gången som det händer. Hungrig räddningspersonal ringer ofta till den lilla pizzerian och beställer mat.

För när katastrofbranden spridit sig i Hälsingeskogarna, så har räddningspersonal, journalister och poliser från hela landet samlats runt samhället – vilket gjort att hotell och restauranger fått ett uppsving.

- Vanligtvis brukar vi aldrig ha fullbokat i veckorna, det brukar vara mycket lugnare. Men nu måste vi avvisa gäster varje dag för att det inte finns rum, säger Sandra Hellman som arbetar i receptionen på Ljusdals stadshotell.

Hon berättar att orten den här sommaren har varit en helt annan än den Ljusdalsborna är vana vid. Allt handlar om branden, och många hjälps åt med att hitta boenden åt dem som kommer hit för att bekämpa eller rapportera om den.

- Vi har öppnat upp ett till, gammalt hotell som egentligen inte är i bruk. Men nu är även det helt fullbokat, säger Sandra Hellman.

- Hade vi haft fler rum så hade vi fyllt dem också.