Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Full 20-åring stal polisbil

Mannen passade på att slå till när polisen var upptagen med en stor razzia vid Tranebergsbron. Den berusade mannen hoppade in i polisbilen och körde iväg. Hittades först en timma senare.

En polisbil stals under natten till lördagen av en full 20-årig man i Stockholm, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. 

- Poliserna var i stunden tvungna att hjälpa till på annat håll och bilen stod då obevakad med nycklar i. En man som gick förbi tog då chansen och hoppade in i polisbilen och körde iväg, säger Åsa Kristell vid polisområde Nord i Stockholm.

Många poliser och polisbilar var på plats på grund av razzian och efter en jakt som varade ungefär en timma, återfanns polisbilen med hjälp av bilens GPS-system.

Satt och sov

- Bilen hittades nära Värmdöleden där mannen satt och sov i den. 20-åringen greps och sitter nu frihetsberövad, säger Åsa Kristell.

Mannen greps bland annat för tillgrepp på fortskaffningsmedel och misstänks nu för flera brott i samband med händelsen. Han var både full och påverkad av droger.

- En förundersökning har inletts och händelsen kommer absolut att utredas, säger Åsa Kristell.