Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Fulgranen" – ett lyft för Lövånger

"Fulgranen" i Lövånger har blivit en viral succé. Bilden på det som beskrivs som Sveriges fulaste gran har delats och kommenterats hundratals gånger på sociala medier – och nu funderar Lövångerbygdens utveckling på att göra "fulgranen" till ortens signum.

- Det kan bli våran grej. Den här är ju särdeles ful och vi har aldrig tidigare haft en fulare gran i samhället, men samtidigt har det gjort att Lövånger nu fått uppmärksamhet, säger Evy Andersson, ordförande i utvecklingsföreningen i den lilla orten i Skellefteå kommun, till SVT Nyheter Västerbotten.

Enligt henne blev granen ganska illa åtgången när den fälldes för att placeras i en park nära byns kyrka. Men nu ser man det inte längre som något negativt. Nästa vecka ska Lövångerbygdens utveckling ta upp frågan om att fortsätta med en ful gran också kommande år.

- Det pågår diskussioner om att vi ska försöka göra det till Lövångers signum, samhället med den fula julgranen, säger Evy Andersson.

Ett lokalt företag har också börjat tillverka miniatyrkopior av fulgranen. Enligt Evy Andersson skulle en satsning på fula granar inte skada ortens rykte.

- Vi har människor från olika kulturer och religioner som bor här och alla är snälla, hjälpsamma och tillmötesgående. Vi tål mycket och det är aldrig något tjafs, så varför skulle vi inte tåla att ha fulare julgranar, säger Evy Andersson