Det brann i ett fyra kilometer långt område längs med ett tågspår i Gåsnäs på måndagen. Arkivbild.
Det brann i ett fyra kilometer långt område längs med ett tågspår i Gåsnäs på måndagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fortsatt tågstopp trots släckt brand

Räddningstjänsten har släckt den fyra kilometer långa skogsbranden mellan Härnösand och Timrå. I tågtrafiken är det fortfarande stopp, enligt Trafikverket.

ANNONS

En fyra kilometer lång skogsbrand riskerade tidigare under måndagen att sprida sig till byggnader och räddningstjänsten i Medelpad sade vid lunchtid att man inte hade kontroll på situationen.

Vid 17-tiden var branden släckt.

– De första styrkorna klarade att stoppa att det spred sig till bostadshus. Sedan har vi främst haft koll utefter järnvägen, säger Anders Olsson vid räddningstjänsten vid 21-tiden på måndagen.

Räddningstjänsten stängde av strömmen i området och vattenbombade med hjälp av helikoptrar.

Skogsbranden resulterade i ett stopp i tågtrafiken mellan Härnösand och Sundsvall.

– Är det så att man inte behöver resa den här sträckan i dag så kanske det är bra om man reser en annan dag, sade Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

ANNONS

Vid 21-tiden skriver Trafikverket att stoppet gäller mellan Härnösand och Timrå.

Det finns ingen prognos för när trafiken kan komma igång igen men det lär dröja längre än släckningsarbetet.

– Det har blivit en del skador på tågrälsen så att när räddningstjänsten har släckt så får vi se om det är något ytterligare som behöver göras, sade Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, tidigare under måndagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS