Risk för gräsbänder i stora delar av Götaland och Svealand. Arkivbild.
Risk för gräsbänder i stora delar av Götaland och Svealand. Arkivbild. Bild: Lisa Åserud/NTB Scanpix/TT

Fortsatt risk för gräsbränder

ANNONS

SMHI säger att det är fortsatt risk för gräsbränder i stora delar av östra Sverige. Riskerna gäller från Blekinge upp till Gästrikland, även delar av Västra Götalands och Örebro län omfattas.

Den senaste tidens delvis soliga väder och torra marker ligger bakom risken.

– De närmste par dagarna kommer det att vara torrt i de här områdena, viket gör att risken för gräsbränder fortfarande är stor, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

En stor del av fjällen får en blåsig onsdag och SMHI varnar för mycket hård vind. I Jämtland avtar vinden under morgonen, medan blåsten når norra Lapplandsfjällen först under eftermiddagen. I Lapplandsfjällen kommer även nederbörd – blötsnö i de södra delarna och snö med lite inslag av regn i de norra. Stora delar av Svealand och Norrland kommer att känna av det blåsiga vädret, om än inte i samma omfattning och styrka.

ANNONS

I stort sett hela landet utom fjällområdena kan räkna med mellan 5 och 10 grader under dagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS