Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fortsatt halt på vägarna

Även under torsdagen har ett antal avåkningar och kollisioner inträffat i Västsverige.

Sänk farten och öka avstånden. Det är polisens presstalesman Björ Blixters uppmaning till alla som är ute och åker på vägarna.

– Det är halt ute. De stora vägarna är saltade, men på de mindre länsvägarna är det bitvis mycket halt. Det är många onödiga olyckor just nu och de sker ofta vid filbyten. Som tur är har ingen skadats allvarligt. Genom att använda blinkers, sänka hastigheten och öka avståndet så kan många olyckor undvikas, säger Björ Blixter.

Räddningstjänsten i Göteborg har haft fullt upp under dagen. Vid halv åtta på morgonen voltade bland annat en personbil på E6 i södergående riktning strax efter Ikea. Föraren klarade sig utan skador.

På E6 strax innan Ullevimotet kolliderade en lastbil och personbil i en kurva strax före lunch. En kvinna fick föras med ambulans till Östra sjukhuset. Vid lunchtid kolliderade tre bilar på Västerleden i höjd med Pilegården riktning västerut. Ingen behövde köras till sjukhus.

Även utanför Göteborg har det inträffat flera avåkningar och kollisioner. Bland annat har flera lastbilar kört av vägen och i Lilla Edet åkte en skolbuss ner i diket. Inte heller där skadades någon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.