Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danska polisen har gjort tillslag mot en gård på Fyn som kan ha koppling till fallet.

Fortsatt dansk polisinsats – jagar tre

En omfattande polisinsats pågår i Danmark. Den svenskregistrerade svarta Volvon som varit efterlyst har hittats – men ingen av de tre jagade personerna har gripits. Ett tillslag mot en gård på Fyn kan ha koppling till fallet.

All bil-, tåg- och färjetrafik från Själland mot Sverige, Tyskland och övriga Danmark var under några timmar avstängd på fredagen. Köpenhamnspolisen gick ut med en efterlysning efter en Volvo V90 – en hyrbil som anmälts stulen – som "tre personer med koppling till grov kriminalitet" ska ha färdats i.

Jørgen Bergen Skov meddelade på en pressträff vid 19-tiden att bilen troligtvis hittats.

- Vi har anträffat ett fordon som vi tror är det rätta, men vi behöver göra några undersökningar när det gäller det. Det är tal om misstankar om inblandning i grov kriminalitet, säger han.

Vad de tre efterspanade personerna misstänks för vill polisen inte berätta.

- Det är en grupp personer som misstänks vara inblandade i allvarlig kriminalitet. Vi kan inte gå närmare in på vilken typ av kriminalitet, säger Jørgen Bergen Skov, som samtidigt betonar att allmänheten inte behöver oroa sig.

Tillslag mot gård

Polisen har upprättat en mobil ledningscentral nära Espe på Fyn och har en stark närvaro i området, skriver Ekstrabladet. Under fredagskvällen slog polisen också till mot en gård. Boende uppger för tidningens utsända fotograf att fyra–fem smällar hördes i samband med att polisen gick in på tomten, med både civil och uniformerad personal.

Riad Tolba, presstalesperson för Köpenhamnspolisen, vill inte kommentera insatsen.

- Men jag kan säga att vi har insatser runt om i landet, säger han till Ekstrabladet.

Malmö Airport

Den beslagtagna Volvon har varit efterlyst i Sverige sedan den 3 augusti.

- Den är inte stulen, utan det rör sig om ett olovligt förfogande. Den är efterlyst eftersom den inte återlämnats inom avtalad tid. Detta ska ha skett i början av augusti på Malmö Airport, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Öresundsbron stängdes av i riktning mot Sverige vid 13.51 på uppmaning av dansk polis. Även Stora Bältbron, som förbinder Själland med Fyn i Danmark, stängdes helt för biltrafik. Några timmar senare släpptes trafiken över broarna på igen.

Den svenska polisen är i övrigt inte inblandad i ärendet.

- Jag har inga uppgifter om vilken typ av brottslighet bilen misstänks förekomma i. Vi har inga operativa åtgärder. Det enda är att vi bistod dansk polis med att stänga av bron, säger Anna Göransson.

Runt om i Danmark har det varit långa köer på vägarna på grund av de tidigare avspärrningarna och fordonskontrollerna. Vid 20-tiden förklarade Köpenhamnspolisen på Twitter att alla trafikkontroller upphört.