Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen utreder en skottlossning i Kista. Arkivbild.

Fortfarande ingen gripen för skottlossning

En av de två män som blev skjutna i Kista under lördagskvällen är lindrigt skadad. Den andre mannens skadeläge är fortfarande oklart. Ingen gärningsperson har ännu gripits.

Männen, som är i 25-årsåldern, befann sig utanför en hamburgerrestaurang i Kista vid 21-tiden, när en eller flera gärningsmän öppnade eld.

En av männen blev skjuten i benet och lyckades fly in på restaurangen medan den andre mannen blev liggande utanför, enligt vittnen till Aftonbladet.

De två männen fördes till sjukhus, där de vårdas.

- Den ena personen är lindrigt skadad. Den andra har jag inte fått några skadeuppgifter om, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen, till TT.

- Det lutar inte åt att det är livshotande. Personen lever än. Jag tycker att det verkar vara hoppfullt, men jag kan inte garantera någonting. Jag vet bara att personen i fråga inte har avlidit.

Ingen gärningsman har ännu gripits, uppgav polisen vid tiotiden.

- Vi höll förhör med vittnen och andra i går. Vi håller på att sammanställa det och vi ska hålla förhör med målsägarna, åtminstone den som är lindrigt skadad. Den andra får vi avvakta med tills det är möjligt att hålla förhör med honom, säger Mats Eriksson.

- Vi har också en trygghetsinsats och finns på plats och pratar med dem som bor i området. Kanske kommer det fram folk som har något att berätta.

De båda männen ska vara kända av polisen sedan tidigare och har en rad domar bakom sig, skriver Aftonbladet.

Skottlossningen rubriceras som mordförsök.