Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ishalkan ställde till det för många morgonresenärer. Arkivbild.

Flygtrafiken snart i gång i Skellefteå

Stora delar av Sverige drabbades under morgonen av ishalka. I Skellefteå väntas flygtrafiken snart vara i gång efter att ha varit inställd sedan i morse.

Sent på eftermiddagen ljusnade det för flygtrafiken vid Skellefteå Airport.

- Passagerare håller på att stiga ombord på ett plan just nu. Det är ett av de plan som stått här sedan i morse och inte kunnat lyfta. Värdena för banan ser bra ut, så om det inte blir ytterligare väderproblem ska vi kunna ha trafik i kväll, säger Malin Burlin Lundmark, kommersiellt ansvarig vid Skellefteå Airport, när TT når henne strax efter klockan 16.

I morse fattade SAS och Norwegian, de flygbolag som trafikerar flygplatsen, beslut om att ställa in sina morgonavgångar på grund av blixthalka då det regnade kraftigt på flygplatsens isiga bana.

- Vi har haft väldigt tappra passagerare. Det har varit kaos, men stämningen har varit god, säger Malin Burlin Lundmark.

Även Skellefteås bussbolag ställde under morgonen in all trafik på grund av den rådande blixthalkan. Linjerna kunde öppnas igen vid 10-tiden.

Efter en regnig natt utfärdade SMHI klass 1-varningar för plötslig ishalka över stora delar av Sverige. Mitt på dagen hade temperaturerna stigit och klass 1-varningarna för ishalka dragits tillbaka, med undantag för Norrbottens kustland.