Flygstrejken avblåst

Den fyra dagar långa strejken är nu över - Arbetsgivarna och Svensk Pilotförening har kommit överens om ett nytt avtal. Det meddelade Transportföretagen på tisdagseftermiddagen.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande meddelar Transportföretagen att flygstrejken som de senaste dagarna inneburit cirka 1 000 inställda flygningar och drabbat 100 000 passagerareär över. Arbetsgivarna och Svensk Pilotförening ska nu ha tecknat ett nytt pilotavtal.

-Vi är nöjda med att ha kommit överens om ett avtal på märkets 2,2 procent. Däremot tycker vi att det är tråkigt att vi behövt genomleva en kostsam och onödig strejk, säger Mattias Dahl, vd Svenska Flygbranschen och Transportföretagen.

LÄS MER: 26 000 resenärer drabbade

Eftersom strejken nu är avblåst kommer flygtrafiken successivt att återgå till det normala.

- Det har varit en svår process och vi är nu lättade över att strejken är avblåst och att våra kunder kan komma iväg som planerat. Jag beklagar verkligen att så många kunder har drabbats av den här strejken, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

ANNONS

LÄS MER: Flygstrejk skapar trubbel för svenska fans

Det nya avtalet mellan SAS och SPF gäller från 1 april 2016 och är giltig i ett år. SAS har även ingått nya avtal med de norska pilotföreningarna och därmed är årets avtalsförhandlingar med piloterna avslutade.

ANNONS