Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En flicka på ridtur har jagats av clowner. ARKIVBILD: TT/GP

Flicka på ridtur jagad av clowner

En flicka i 15-årsåldern var ute och red i Falun när två clowner plötsligt dök upp och började jaga henne. – Hon var rädd efteråt att de skulle komma efter henne till stallet, säger polisen Anders Gustavsson till Dalarnas tidningar. Samtidigt har polisen i Sydsverige blivit nerringda av oroliga personer som sett clowner.

Klockan var strax innan 20 på fredagskvällen när händelsen inträffade, rapporterar Dalarnas Tidningar. Flickan till häst befann sig då i området Lugnet i Falun när två personer utklädda till clowner plötsligt dök upp. De började jaga flickan. 

– Hon upplevde det väldigt obehagligt och var rädd efteråt att de skulle komma efter henne till stallet, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till Dalarnas Tidningar. 

LÄS MER: Clownskräcken - detta har hänt

Polisen letade på fredagskvällen efter clownerna men utan framgång. 

Fler personer i Dalarna ska ha hört av sig under natten till lördagen och berättat att de sett clowner, men ingen av dessa händelser har blivit ett polisärende.

Den senaste veckan har en lång rad clowincidenter inträffat den senaste veckan. I Varberg i torsdags blev en ung man förd till sjukhus efter att han blivit knivskuren i axeln av en person i clownmask.

LÄS MER: Clown knivskar ung man

På lördagsmorgonen kan polisen i Sydsverige meddela att de under det senaste dygnet fått drygt 70 anmälningar från oroliga personer som sett clowner, rapporterar Sydsvenskan. När polisen har kommit till platserna har dock clownerna hunnit försvinna. 

Via sociala medier har clownskräck spridits i området, skriver Sydsvenskan, och under fredagen ska en person utklädd till clown skrivit på ett instagramkonto att han skulle komma till Bunkeflostrand.

"Hej alla i Bunkeflo. jag kommer ut om 30 min. Om du ser mig spring inte, om du gör det kommer du dö ", ska "clownen" ha skrivit.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.