Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flicka kom bort på camping i Norrland

Polis tillkallades efter att en flicka i 5-6 årsåldern hittades ensam vid Ansia camping, utanför Lycksele. Föräldrarna hittades ett slag senare och återförenades med barnet.

Flickan hittades på Sorselevägen, i höjd med campingen, strax innan klockan 11 på måndagsmorgonen.

– Hon ska ha korsat en väg utanför campingen, det var då hon upptäcktes. Hon ha rymt kanske, vem vet. Hon har förmodligen sprungit ifrån sina föräldrar, gissar Maria Jakobsson kommunikatör på polisen i Västerbotten.

Polispatrull och personal sökte efter barnets föräldrar, men misslyckades och gick ut med en efterlysning.

– Vi har farit runt på campingen. Man har pratat med folk och campingpersonalen men har inte lyckats hitta någon, säger Maria Jakobsson strax efter klockan 11.

Den lilla flickan uppgavs varken prata svenska eller engelska. Patrullen överlämnade flickan till socialtjänsten i väntan på att föräldrarna eventuellt skulle lokaliseras. Polisen misstänkte inget brott.

 

Kommunikationssvårigheter

Det skulle visa sig att flickan har en funktionsnedsättning och att hon därför hade svårt att kommunicera med polisen. Men enligt campingen var allting löst vid klockan 11:20. 

– Föräldrarna har hittats och pappan har varit förbi och hämtat flickan. Hon är i gott förvar nu, säger Bibbi Åman, föreståndare på Ansia camping.

Familjen ska enligt uppgift vara gäster på campingen. Det är oklart hur länge hon var borta från föräldrarna.

– Jag vet inte när hon gick ut från husvagnen. Det var en förbipasserande som sett flickan och stannat. Den personen hade ringt polisen eftersom den inte visste var flickan hörde hemma och på grund av kommunikationssvårigheterna.

Flickan mår enligt campingen bra nu.

Polisen bekräftar på sin hemsida att de fått uppgifter om att en pappa letar efter sitt barn som sprungit bort. "Pappan får kontakt med socialtjänsten", skriver polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.