Flicka anhållen efter minderårigs död

En flicka under 18 år har anhållits, då en annan minderårig person dött efter en händelse i lördags, det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen i lördags i Stockholm och hanterades till en början som ett sjukdomsfall, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det har utvecklats under dagen här, initialt var personen misstänkt för mordförsök. Men under söndagen avled målsäganden så nu är det ett misstänkt mord, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson för polisen i Stockholm.

Polispatrullen ska ha larmats till en plats inomhus.

– Vi kommer inte gå in på fler detaljer nu, säger Helena Boström Thomas.

De två personerna ska ha koppling till varandra och anhöriga till den minderåriga är underrättade.

Vid halv elva på måndagsförmiddagen skickade Åklagarmyndigheten ut ett pressmeddelande där man meddelade att en eventuell häktningsframställan kommer att lämnas in senast på onsdag.

ANNONS

Man bekräftar också att den nu avlidna personen är under 15 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS