Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beskrivningen av händelsen under måndagen stämmer in på flera andra ofredanden som nyligen skett i Uppsala.

Flera ofredanden i Uppsala kopplas samman

En kvinna blev sexuellt ofredad av en man i Uppsala under måndagskvällen. SVT rapporterar att både signalement och händelseförlopp stämmer in på flera andra ofredanden som skett nyligen i staden.

Strax efter klockan 18 på måndagen fick polisen in ett larm om att en 25-årig kvinna i Uppsala hade blivit sexuellt ofredad av en för henne främmande man. Mannen ska ha överraskat kvinnan genom att närma sig henne bakifrån och sedan ofreda henne fysiskt, skriver polisen på sin hemsida. Efter attacken sprang gärningsmannen från platsen och har inte kunnat hittas av polis.

SVT Nyheter skriver att kvinnan kunde lämna ett signalement på mannen och att det även finns vittnen, men som inte hade möjlighet att ingripa. Både händelsen och signalementet på gärningsmannen stämmer in på flera andra ofredanden som nyligen har skett i Uppsala.

- Det är sedan någon månad tillbaka och på flera olika platser i Uppsala. Exakt antal kan jag inte säga, men det är flera händelser, säger Ivan Åslund vid polisen till SVT.