Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera misstänkta i dubbelmordsfall

Ett år efter det dramatiska dubbelmordet i Skåne har polisen fem misstänkta för inblandning. Men ingen pekas ut som trolig mördare

Dubbelmordet avslöjades genom att kropparna av två män hittades i bagageutrymmet på en utbränd bil norr om Halmstad. Offren, 25 och 42 år, var släktingar och hemmahörande i Värmland. Utredningen visade att de hade utsatts för mycket grovt våld och att dådet troligen skett på en gård utanför Lund.

En 35-årig man, bosatt på gården, efterlystes och greps efter en tid. Han häktades som misstänkt för medhjälp till mord. Tre personer med anknytning till 35-åringen, en 30-årig kvinna, en 23-årig man och en 16-årig pojke, häktades som misstänkta för skyddande av brottsling. Alla släpptes i slutet av april.

– Misstankarna kvarstår mot alla fyra, säger spaningsledaren Bo Lundqvist till TT.

Han berättar att ytterligare en man i december delgavs misstanke om grovt skyddande av brottsling. Han ska förhöras fler gånger.

Lundqvist betonar att polisen fortfarande jobbar aktivt med utredningen, men är förtegen med detaljer.

– Vi har kontakt med andra myndigheter, både inom och utanför landet. För närvarande avvaktar vi begäran om teknisk assistans från bland annat utländska myndigheter, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.