Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera misstänkta i dubbelmordsfall

Ett år efter det dramatiska dubbelmordet i Skåne har polisen fem misstänkta för inblandning. Men ingen pekas ut som trolig mördare

Dubbelmordet avslöjades genom att kropparna av två män hittades i bagageutrymmet på en utbränd bil norr om Halmstad. Offren, 25 och 42 år, var släktingar och hemmahörande i Värmland. Utredningen visade att de hade utsatts för mycket grovt våld och att dådet troligen skett på en gård utanför Lund.

En 35-årig man, bosatt på gården, efterlystes och greps efter en tid. Han häktades som misstänkt för medhjälp till mord. Tre personer med anknytning till 35-åringen, en 30-årig kvinna, en 23-årig man och en 16-årig pojke, häktades som misstänkta för skyddande av brottsling. Alla släpptes i slutet av april.

-Misstankarna kvarstår mot alla fyra, säger spaningsledaren Bo Lundqvist till TT.

Han berättar att ytterligare en man i december delgavs misstanke om grovt skyddande av brottsling. Han ska förhöras fler gånger.

Lundqvist betonar att polisen fortfarande jobbar aktivt med utredningen, men är förtegen med detaljer.

-Vi har kontakt med andra myndigheter, både inom och utanför landet. För närvarande avvaktar vi begäran om teknisk assistans från bland annat utländska myndigheter, säger han.