Flera misstänkta i dubbelmordsfall

ANNONS
|

Dubbelmordet avslöjades genom att kropparna av två män hittades i bagageutrymmet på en utbränd bil norr om Halmstad. Offren, 25 och 42 år, var släktingar och hemmahörande i Värmland. Utredningen visade att de hade utsatts för mycket grovt våld och att dådet troligen skett på en gård utanför Lund.

En 35-årig man, bosatt på gården, efterlystes och greps efter en tid. Han häktades som misstänkt för medhjälp till mord. Tre personer med anknytning till 35-åringen, en 30-årig kvinna, en 23-årig man och en 16-årig pojke, häktades som misstänkta för skyddande av brottsling. Alla släpptes i slutet av april.

–Misstankarna kvarstår mot alla fyra, säger spaningsledaren Bo Lundqvist till TT.

ANNONS

Han berättar att ytterligare en man i december delgavs misstanke om grovt skyddande av brottsling. Han ska förhöras fler gånger.

Lundqvist betonar att polisen fortfarande jobbar aktivt med utredningen, men är förtegen med detaljer.

–Vi har kontakt med andra myndigheter, både inom och utanför landet. För närvarande avvaktar vi begäran om teknisk assistans från bland annat utländska myndigheter, säger han.

På kvällen den 6 januari förra året brann en personbil på viadukten över E6 vid Getinge i Halland. Två döda kroppar hittades i bagageutrymmet.

Bilen kom från Värmland och de båda mordoffren, en 25-åring och en 42-åring, var anhöriga till bilägaren.

Polisutredningen visade att morden skett i Skåne, troligen på en gård utanför Lund.

En 35-årig man som var skriven på gården häktades för medhjälp till mord. Ytterligare tre personer frihetsberövades misstänkta för att ha hjälpt 35-åringen att hålla sig undan.

I december delgavs ytterligare en person misstanke om grovt skyddande av brottsling.

Källa: Polisen (TT)

ANNONS