Flera personer misstänks för tjänstefel sedan en man mördats och en kvinna våldtagits i Härnösand. Arkivbild.
Flera personer misstänks för tjänstefel sedan en man mördats och en kvinna våldtagits i Härnösand. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani / TT

Flera misstänks för tjänstefel efter knivmord

ANNONS

I maj förra året knivmördades en man och en kvinna våldtogs två gånger i Härnösand.

Flera personer vid polisens regionledningscentral har delgivits misstanke om tjänstefel, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Kvinnan hade slagit larm om att en knivbeväpnad man befann sig i lägenheten. Men det dröjde en och en halv timme innan polisen kom dit.

– Vi har förhört de larmoperatörer och de ansvariga befäl som var delaktiga vid händelsen. Jag kan på grund av förundersökningssekretess inte berätta vilka som misstänks för brott. Jag kan däremot bekräfta att det rör sig om flera individer, säger Mats Sandahl, utredare vid polisens särskilda utredningar, till SVT.

ANNONS

Enligt chefsåklagare Elisabeth Brandt är ett beslut i åtalsfrågan inte långt borta.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS