Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera brandmän döda i tjänst de senaste åren

De senaste åren har flera brandmän avlidit i tjänst i samband med olyckor. Senast på tisdagen dog en brandman i samband med en trafikolycka i Munkedal.

Brandmän möter åtskilliga risker i sitt yrke. Det finns ingen exakt siffra på hur många olyckor som har skett de senaste åren, men senaste dödsolyckan skedde under tisdagen i Munkedal.

I april i år kolliderade två lastbilar på E4 norr om Örkelljunga. I samband med olyckan körde en av lastbilarna in i mitträcket på vägen och under räddningsarbetet brast mittvajern och träffade en brandman.

I februari tidigare i år hjälpte en brandman till vid en trafikolycka i Sigtuna norr om Stockholm. Mitt i räddningsarbetet blev brandmannen påkörd av en bilist.

I december 2015 dog en brandman i Lycksele efter att ha ramlat av en hävare vid brandstationen. Exakt vad som hände och varför mannen var uppe på hävaren är fortfarande oklart.

I september 2013 larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Erikstad. På väg till branden voltade brandbilen på E45:an söder om Mellerud. Tre av brandmännen lyckades ta sig ut ur fordonet men en blev kvar och avled senare av sina skador.

I juli 2012 ryckte en brandbil från Smedjebackens räddningsstation ut till en trafikolycka. På väg till trafikolyckan körde brandbilen av vägen. Två av brandmännen som färdades i bilen omkom av sina skador.
 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.