Fler avgångar och dubbla tågsätt kommer köra mellan Göteborg och Stockholm
Fler avgångar och dubbla tågsätt kommer köra mellan Göteborg och Stockholm Bild: Oliver Lindkvist

Fler tåg sätts in mellan Göteborg och Stockholm

Allt fler åker tåg på helgerna – nu sätts fler tåg mellan Stockholm och Göteborg samt Stockholm och Malmö för att undvika trängsel. Från och med november innebär det över 5 000 extra tågplatser på linjerna mellan Sveriges storstäder.

ANNONS
|

Sakta med säkert har allt fler börjat resa med tåg. Enligt SJ har det framför allt ökat månad för månad efter att regeringen hävde rekommendationen att inte resa inom Sverige i juni.

Affärsresandet har minskat medan fritidsresandet ökar, vilket innebär att trycket på biljetter till snabbtåg mellan Sveriges storstäder fredagar och lördagar har ökat.

På tågen går vissa platser inte att boka och lämnas tomma för att undvika trängsel ombord. Det har lett till att vissa avgångar säljer slut snabbt.

– Många fritidsresenärer vill åka på fredagar och söndagar, vilket gör att de bokningsbara platserna på snabbtågen går åt snabbt. Vi fortsätter också att ha ett antal platser spärrade på tågen för att skapa möjlighet att sitta med ledigt säte bredvid. Genom att förstärka utbudet kan vi ge fler möjlighet att resa, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ökning med 15 procent

Därför sätter nu SJ in fler tåg mellan Stockholm och Göteborg samt Stockholm och Malmö på helgerna, med start i november.

”Det innebär en ökning av helgtrafiken med 15 procent, vilket motsvarar drygt 5000 nya bokningsbara platser varje helg från och med 9 november”, skriver företaget.

Man kör även med dubbla tågsätt på vissa avgångar och totalt innebär det 22 extra tåg på de aktuella linjerna, jämfört med i oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS