Pandemin har påverkat SFI-eleverna, enligt Skolverket. Arkivbild
Pandemin har påverkat SFI-eleverna, enligt Skolverket. Arkivbild Bild: Martina Holmberg / TT

Fler hoppade av SFI under pandemin

ANNONS

En större andel elever hoppade av undervisningen i Svenska för invandrare (SFI) under 2020 än tidigare år, visar nya siffror från Skolverket.

47 procent avbröt studierna under året, jämfört med 41 procent 2019.

– Inom den kommunala vuxenutbildningen är det just inom SFI som Skolverket ser att utmaningarna har varit som störst under pandemin, säger Anna Castberg, enhetschef på Skolverket till Sveriges Radio Ekot.

Under 2020 slutfördes 50 600 kurser i SFI. Av dessa fick 95 procent av kursdeltagarna ett godkänt betyg, medan 5 procent fick underkänt.

Under perioden 2018-2020 har andelen med underkänt betyg ökat.

– Det handlar framför allt om studieväg 1, där eleverna har kort eller ingen skolbakgrund, som har påverkats negativt av distansundervisningen, säger Anna Castberg.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS