Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flög fyra mil för ministerhämtning

Regeringsplanen har flugit den korta sträckan mellan Arlanda flygplats och Bromma flygplats vid sex tillfällen de senaste månaderna för att hämta upp ministrar. Med på flygningarna har bland annat Gustav Fridolin (MP) varit.

Mellanlandningarna har inneburit extra koldioxidutsläpp på nästan fem ton. Det är Försvarsmakten som beordrat planen att flyga de 41 kilometrarna från Arlanda till Bromma, där flera ministrar, däribland statsminister Stefan Löfven (S), plockats upp.

Vid en av flygningarna mellanlandade regeringsplanet på Bromma för att hämta upp utbildningsminister Gustav Fridolin, innan resan fortsatte till Bryssel.

-Jag tycker det är lika korkat som alla andra tycker, det hade varit bättre om jag hade åkt till Arlanda. Självklart hade jag åkt dit om det hade varit så, säger Gustav Fridolin till TT.

Enligt Gustav Fridolin måste Försvarsmakten ta maximal miljöhänsyn i alla hänseenden, och ett arbete för att ändra Försvarsmaktens rutiner pågår.

Statsminister Stefan Löfvens pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin skriver till TT att statsråden inte har några invändningar mot att flyga från Arlanda.

"Stefan Löfven har inte begärt några flygningar mellan Arlanda och Bromma", skriver han.