Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT/Creative Commons.

Finger hittades vid slott

Ett finger hittades under söndagen i slottsparken vid Örebro slott. Under kvällen har polis och läkare kunnat konstatera att fingret tillhört en människa. I övrigt är historien något av ett mysterium för polisen.

- Vi har i nuläget ingen aning om vem det här fingret tillhör, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

När larmet kom in till polis 12:40 på söndagen var det nog flera som ställde sig skeptiska till att det faktiskt var ett finger som påträffats vid slottsparken i centrala Örebro. 

- Jag har varit polis i 25 år och aldrig hört om något liknande, säger Per Vikman.

Har bekräftats av läkare

När polispatrullen anlände till platsen insåg man att det faktiskt kunde vara ett människofinger. Under kvällen har det kunnat bekräftats av läkare. Det är dock det enda polisen kan säga med säkerhet i nuläget. Vem fingret har tillhört, vad för finger det är och varför det låg vid slottet finns det inga uppgifter om.

- Ingen har kommit in till sjukhus och beskrivit skador som kan kopplas till det här. Vi har heller inga tips att gå på i nuläget, säger Per Vikman.

En förundersökning har inletts om misstänkt grov misshandel. I nuläget är förhoppningen att polisens tekniker ska kunna föra utredningen vidare med hjälp av dna-test.

Inte gammalt

Polisen vill inte föregå den tekniska undersökningen genom att konstatera hur länge sedan fingret tros ha avlägsnats från kroppen.

- Vi kan inte veta men vad jag har förstått så verkade det inte särskilt gammalt men inte helt färskt heller, säger Per Vikman.

Polis har i nuläget inga teorier om det varit någons avsikt att placera fingret där det påträffades. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.