Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Filmade grov våldtäkt på ung pojke

Fem pojkar i 15-årsåldern misstänks ha våldtagit en yngre pojke under knivhot. Enligt polisen ska de ha filmat händelsen.

En ung pojke misstänks ha blivit slagen i huvudet, släpad in i skogen och våldtagen under knivhot i ett skogsparti i Gottsunda, rapporterar UNT.

Nu åtalas fem pojkar i 15-årsåldern för grov våldtäkt mot barn.

En av dem misstänks ha filmat delar av övergreppen.– Det finns inga vittnen som har sett händelsen, men det finns berättelser från dem som varit på platsen. Sedan finns det lite film och ljudmaterial av delar av händelsen, säger åklagaren Johan Strömbäck till TT.

Hotade att lägga ut på Facebook

Övergreppet ska ha pågått i mer än en timmes tid.

Sedan ska den misstänkte ha hotat att lägga ut filmen på Facebook om pojken gick till polisen. Den pojken åtalas därför även för övergrepp i rättssak och barnpornografibrott.

Alla fem nekar till anklagelserna. Två av dem ska dock ha medgivit att de varit på platsen, men de anser inte att det som hänt ska rubriceras som grov våldtäkt.

– Det finns olika versioner. Vad gäller min klient finns det vissa medgivanden, av vissa delar, men han erkänner inte att han gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn, säger advokaten Robert Wikström till TT och fortsätter:

– Det här är en fruktansvärd händelse, och händelsen har hänt, men vem som gjort vad, det får rättegången utvisa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.