Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filippa är 19 år och redan VD

Sista året på gymnasiet drev Filippa Klippel ett framgångsrikt UF-företag. Idag är hon VD för en av Sveriges största städfirmor. – Det viktigaste är att våga testa innan man ger upp.

Sista året på gymnasiet satsade Filippa Klippel från Örebro stenhårt på sitt UF-företag. 

– Jag och mina klasskompisar gjorde silversmycken med en katt-tass på. Sen skänkte vi delar av intäkterna till ett katt-hem. Jag är själv en katt-älskare så det var extra roligt att engagera sig, säger Filippa Klippel. 

I våras sprang hon ut som nybakad student från Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning på ledarskap. Kort efter det fick hon upp ögonen för en jobbannons. 

– Det stod att de sökte en ung, driven person som drivit UF-företag till en VD-tjänst. Jag kände direkt att det var något som skulle passa mig, berättar Filippa. 

Fick jobbet

Tjänsten var på företaget Städarna, som är en stor svensk städfirma. De skulle starta upp ett nytt kontor i Örebro och behövde en VD. 

Filippa sökte jobbet och fick till slut det magiska samtalet. 

– Det kändes helt fantastiskt att få möjligheten. Jag är glad att jag, trots att jag är ung, får chansen att visa vad jag går för. 

För två veckor sen började Filippa på sin nya tjänst som VD och har idag ansvar för personal, kundkontakter, networking och allt annat som hör till. 

– Det bästa är att jag lär mig så mycket nya saker hela tiden. Jag har utvecklats jättemycket på bara den här korta tiden. Det är mycket att ta in, men jag får mycket stöttning från kollegor på andra kontor, berättar hon. 

Vill ge unga chansen

Filippa säger att hon själv, nu när hon har möjlighet, gärna vill ge andra unga tjejer chansen att få komma in i arbetslivet.

– Jag vet ju själv hur det känns att vilja ha ett jobb, men inte ha någon erfarenhet. Så det skulle kännas jätteroligt att kunna erbjuda unga personer just erfarenhet. 

Hennes bästa tips till andra som vill nå långt är att våga prova nya saker. 

– Det är jätteviktigt att prova saker innan man ger upp. Det är lätt att tvivla på sig själv, det gör jag också ibland, men det är viktigt att utsätta sig för det man är rädd för. Det gör att man växer mycket som person. 

Hon fortsätter: 

– Sen är det jätteviktigt att ha stöttande människor runt omkring sig, jag får jättemycket stöttning av min familj till exempel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.