Folkhälsomyndigheten undersöker omkring 150 fall av återinsjuknande i corona, skriver Dagens Nyheter. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten undersöker omkring 150 fall av återinsjuknande i corona, skriver Dagens Nyheter. Arkivbild. Bild: Amir Nabizadeh/TT

FHM undersöker återinsjuknande i corona

ANNONS

Folkhälsomyndigheten undersöker omkring 150 fall av återinsjuknande i corona, skriver Dagens Nyheter.

– Det är förväntat att man får återinfektion, men man vet inte när de flesta får det. Det finns individuella faktorer bakom det, bland annat hur på tå immunförsvaret är vid den andra infektionen. Det verkar också bero på hur kraftfull infektionen var vid det första tillfället, säger Karin Tegmark Wisell, överläkare och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, till DN.

Johan Tham, överläkare och docenten på infektionskliniken på Skånes universitetssjukhus Malmö, säger till DN att han inte tror att bristen på antikroppar är den enda förklaringen till att personer kan smittas igen.

ANNONS

– Det skulle också kunna ha att göra med att viruset har ändrat utseende, säger han till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS