Folkhälsomyndigheten rekommenderar enbart Pfizers vaccin då barn mellan 12 och 15 år vaccineras. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten rekommenderar enbart Pfizers vaccin då barn mellan 12 och 15 år vaccineras. Arkivbild. Bild: Gorm Kallestad/NTB/TT

FHM rekommenderar Pfizer för barn

ANNONS

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barn mellan 12 och 15 år som vaccineras mot covid-19 enbart får Pfizer/Biontechs vaccin Comirnaty, uppger myndigheten i ett pressmeddelande.

Anledningen är att Pfizers vaccin använts i större uträckning för åldersgruppen och att det därför finns mer säkerhetsdata om vaccinet, jämfört med Modernas vaccin Spikevax.

"Sammantaget ser vi skäl att välja det vaccin som vi vet mest om och som är mest välbeprövat när det gäller vaccination av barn mellan 12 och 15 år", säger statsepidemiolog Anders Tegnell i pressmeddelandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS