Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Fem personer förda till sjukhus efter trafikolycka i Åmål

Två personbilar har under lördagsförmiddagen kolliderat i Åmål. Enligt räddningstjänsten var åtta personer iblandade i olyckan, varav tre är barn.

ANNONS
|

Två personbilar kolliderade under lördagsförmiddagen på E45 vid Strömstadsvägen i Åmål. Olyckan skedde i en korsning och den ena bilen ska ha kört in i sidan på den andra.

Minst sju personer satt i de två bilarna, varav tre är barn.

I den bilen som blev påkörd satt det tre personer där samtliga behövde föras med ambulans till sjukhus. I den andra bilen satt det fyra personen varav en behövde föras till sjukhus och tre kördes av patrullen till vårdcentral.

Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget, men enligt Fredrik Aronsson, insatsledare vid räddningstjänsten ska samtliga ha varit vakna och talbara.

ANNONS

– Det handlar om lite ont i rygg och nacke. Och så är de ju chockade såklart.

Strax efter 13 hade räddningstjänsten precis lämnat platsen och vägen skall därefter vara öppen för trafik. Enligt Fredrik Aronsson vid räddningstjänsten har polisen också varit på plats och tagit uppgifter på de personer som var inblandade i olyckan.

Vårdslöshet i trafik

Enligt Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid Polisen region Väst, har man upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik avseende föraren i den bil som körde in i sidan på den andra.

– Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS