Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fem personer anhållna för knivbråket

Knivbråket i natt kostade ung man livet efter ett knivbråk. Nu står fem personer anhållna för brottet och förhör kommer att inledas under måndagen. - Jag vill inte gå in på vad som hänt, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen i Västerbotten.

Det knivbråket som kostade en 25-årig man livet natten till söndag, har fortfarande ett oklart motiv. Nya uppgifter är att den avlidne mannen ska ha varit hemmahörande i Umeå.

Fem personer står anhållna misstänkta för brottet. Det är enligt polisen tre unga män och två unga kvinnor, samtliga i 20-årsåldern, som sitter frihetsberövade i väntan på att höras under måndagen. En av personerna vårdas fortfarande på sjukhus, men kommer under måndagen bli förhörd som planerat.

Hur kommer det sig att ni inte kan förhöra de under söndagen?

- Jag vet egentligen inte, men det brukar vara svårt att rodda upp med fem försvarare under en helg, säger Börje Öhman, presstalesperson vid polisen i Västerbotten.

Samtliga fem personer som är misstänkta kommer att ha varsin offentlig försvarare och de misstänka personerna kommer att hållas anhållna till tidigast måndag, då förhören drar igång.

Än så länge har inte åklagaren specifierat misstankegraden på brottet.

Vet ni någonting mer om de fem personer som står åtalade?

- Naturligtvis vet vi mer än det vi har sagt, men vi vill inte gå ut med någonting innan vi har pratat med försvararna, det är viktigt att göra det först.

Händelsen beskrivs av polisen som komplicerad, då det är många inblandade i händelsen.

- Det tar lite tid eftersom det är fem personer som kommer att höras, vi måste vara lite knapphändiga med uppgifterna kring händelsen, säger Börje Öhman.

"Det vill jag inte kommentera"

Under söndagen ska de ha fått kontakt med ett par vittnen - men Börje Öhman berättar att han tror att de kan finnas fler vittnen som har iaktagit händelsen.

- Det hände på en sådan plats och vid den tiden då det brukar vara mer folk i rörelse. De vittnen vi har fått tag på har sagt att de var fler personer på plats som såg det, berättar han.

Under måndagen kommer ärendet att överlämnas från jouråklagare till åklagare i Västerbotten.

Är personerna kända hos polisen sedan tidigare?

- Det vill jag inte kommentera, säger Börje Öhman.

Det var under natten till söndag som en man i 25-årsåldern blev svårt knivskuren efter ett storbråk och fördes till sjukhus. Han vårdades under en tid på sjukhus innan han senare avled av sina skador.

Anhöriga är underrättade om händelsen.

Larmet inkom 00.10 till polisen i Västerbotten och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, ett torg i centrala Skellefteå. Flera personer var med i bråket och slogs, bland annat med en kniv.
En man i 25-årsåldern kunde gripas, misstänkt för dråp. Tidigare rubricerade polisen händelsen som mord alternativt dråp.

Platsen har spärrats av där en brottsplatsundersökning har påbörjats, skriver polisen på sin hemsida.

Förhör under måndagen

- Det är en man i 25-årsåldern som är gripen, misstänkt för dråp, säger Peder Jonsson, presstalesman vid polisen i Västerbotten under söndagsmorgonen.

Den gripne mannan ska inte vara hemmahörande i Skellefteå, enligt polisen. Under måndagen kommer de att hålla förhör med vittnen och inblandade från händelsen.

"Det återstår många förhör"

Strax före halv nio på morgonen berättade Peder Jonsson att rubriceringen förändrades från mord alternativt dråp, till enbart dråp:

- Jag vill inte gå in på vad som hänt. Men vi kan konstatera att rubriceringen är dråp i nuläget men jag vill inte redogöra vad som hänt. Det återstår många förhör, säger han.
Polisen är förtegen om händelsen och vill inte gå in på fler detaljer kring storbråket. 

Han fortsätter:

- Jag vill inte lämna mer detaljer i nuläget, jag vill prata med förundersökingsledaren innan jag uttalar mig mer, säger Peder Jonsson.

En av de fem personerna vårdas på sjukhus, skadorna är inte livshotande. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.