Fyra män är gripna misstänkta för att tillsammans ha våldtagit en kvinna under natten till söndagen. Arkivbild.
Fyra män är gripna misstänkta för att tillsammans ha våldtagit en kvinna under natten till söndagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fem gripna efter våldtäkter i Norrbotten

ANNONS

Polisen har gripit fyra personer misstänkta för grov våldtäkt av en kvinna i Luleå-Boden-området. Samtliga fyra misstänks för att tillsammans ha begått brottet.

Ytterligare en våldtäkt har anmälts i samma område under natten mot söndagen. I det fallet, där brottet ska ha begåtts inomhus, har en misstänkt man gripits.

Polisen har arbetat med förhör och med att försöka säkra teknisk bevisning, och åklagare kommer att besluta om männen ska anhållas. I övrigt är polisen förtegen om detaljer och vill inte uppge var våldtäkterna har skett.

– Jag kan inte berätta mer än så. Det kommer inga fler uppgifter i kväll, säger Michael Saveman, befäl på polisens regionledningscentral.

ANNONS

Lucas Brischetto/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS