Fem greps för vapenbrott i Sundsvall

ANNONS
|

Fem personer greps misstänkta för grovt vapenbrott efter en stor polisinsats på Liss Motell söder om Sundsvall på tisdagen.

Motellet hyrs av Migrationsverket. Mannen som slog larm till polisen, blev mycket rädd efter att ha sett en pistolbeväpnad inne i motellet på väg in i ett rum där hans hustru befann sig.

-Poliserna såg den beväpnade mannen vara på väg ut ur motellet, han vände då tillbaka, berättar polisens presstalesman Christer Johansson

Sju polispatruller ryckte ut och länspolisens insatsstyrka deltog i aktionen. Inne i byggnaden hittades vapnet som mannen hade gått omkring med. Ingen person kom till skada fysiskt vid polisinsatsen.

-I första skedet var poliserna beredda att gripa åtta personer, men tre kunde lämnas kvar, säger Christer Johansson till TT.

Många människor blev vittnen när polisen närmade sig hotellet med dragna vapen, skriver Sundsvalls Tidning på nätet. Förhör med de gripna sker så fort polisen har fått fram tolkar, sannolikt under onsdagen.

ANNONS
-Alla fem gripna har begärt tolkar, det handlar om kinesiska och vietnamesiska. Det är svårt att i nuläget veta vad det handlar om och vad som är syftet, det kan vara en intern affär, säger presstalesman Johansson till TT.
ANNONS