Felix blev vittne till dådet

Kaos och panik utbröt när en lastbil körde in i folkmassan på Drottninggatan i centrala Stockholm. – Det brann från lastbilen, folk sprang och det låg kroppar på marken, säger Felix Emtefall som blev vittne till händelsen.

ANNONS
|

Felix Emtefall var på väg för att byta ett par skor i en butik när vardagen bröts av ett dån närlastbilen körde rakt in i Åhléns entré strax innan klockan 14 på fredagen.

– Jag hör hur det smäller. Det är en riktigt ordentlig smäll. Sen börjar det strömma folk från Drottninggatan. Det var skrik och allmän panik, säger han.

Felix Emtefall såg inte när lastbilen körde in i huset och gick emot strömmen, mot vad hantrodde var en olycka. När hankom runt hörnet möttes hanav den brinnande lastbilen som precis kraschat in i Åhléns entré.

– Den hade kört omkull allt i sin väg. Lejonstatyerna och blomkrukor låg välta. Det brannfrån lastbilen och det låg kroppar på marken, säger han.

ANNONS

Hjälpte medmänniskor

När han gick in på Drottninggatan för att hjälpa till låg två personer bredvid varandra på marken. Felix Emtefall berättar att en av dem var död och atthaninte vet om den andra personen klarade sig.

– Folk skrek på hjälp och ville ha hjälp att bära. Så det var bara attförsöka hjälpa till, men det fanns inte mycket att göra.

Utmed gatan flydde människor in i affärerna och många försökte hjälpa till. Några personer försökte hjälpa en kvinna vars fot var helt av.

Svårt att ta in händelsen

När GP pratar med honomhar det gått några timmar sedan dådet, men han säger att det är svårt att ta in vad som hänt.

– Det gick inte ta in för det är så overkligt att det skulle kunna hända här och när jag såg kropparna på gatan blev jag helt chockad, säger han.

– Samtidigt blev jag rädd också. Man tänkte att det kunde ligga något i lastbilen som skulle kunna förstöra hela huset.

Polis och ambulans var snabbt på plats på olycksplatsen för att evakuera gatan och hjälpa skadade. Felix Emtefall kunde ta sig upp i en kompis lägenhet som ligger precis över platsen.

Polisen har uppmanat människor i centrala Stockholm att hålla sig inne och Felix tror inte att han kommer lämna lägenheten ikväll.

ANNONS

– Jag tror inte ens att vi kommer ut härifrån. Jag bor i närheten men när vi försökte gå ut möttes vi av poliser i skyddsvästar så vi stannar inne, säger han.

ANNONS