Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Fel i appen ger dig gratis sallad

I dag är kafékedjan Espresso Houses kycklingsallader gratis, om du har kaffekort, på grund av ett fel i appen. GP har varit i kontakt med minst två personer som har lyckats köpa sig en sallad - kostnadsfritt. – Det var bara att scanna min telefon i en läsare och så fick jag en tallrik i handen, säger en app-användare som vill vara anonym.

Flera läsare har hört av sig till GP om att kafékedjan Espresso House i dag inte tar betalt för sin ceasarsallad med kyckling – på grund av ett fel i programmeringen av gåvan, i kaféets app.

När man som gäst på kaféet använder sig av att beställa kaffe eller mat via appen finns ett gåvokort tillgängligt. Ett gåvokort som ger dig en gratis sallad mot att du registrerar en streckkod mot avläsaren vid disken.

Rabattmöjligheten kallas Coffee Card och finns både i fysisk form och digitalt i mobiltelefonen. Har man det digitala kortet finns också möjligheterna till personliga erbjudanden och gåvor, rabatter och fördelar som är anpassade efter ens eget behov, skriver kafékedjan på sin hemsida.

LÄS MER: Förbjudet att sälja chiapudding

Fungerar att få en gratis sallad

"Vill du köpa gåvan Caesarsallad kyckling och skicka till mottagaren? 0 kronor kommer då att dras från ditt Coffee Card", kommer fram vid köptillfället.

Minst två personer som GP har varit i kontakt med har lyckats med att genomföra köpet av en kycklingsallad.

– Jag visste inte om det skulle fungera. Men bestämde mig för att testa, säger en app-användare som vill vara anonym och fortsätter:

– Till tjejen i kassan sa jag att jag hade fått en gåva via appen. "Vad kul!" svarade hon. Sen var det bara att scanna min telefon i en läsare och så fick jag en tallrik i handen.

"Fel i programmeringen"

Andrea Eriksson, marknadskoordinator vid Espresso House, uppger att det har blivit ett fel i programmeringen av gåvan.

– Det stämmer att Caesarsallad-gåvan tyvärr haft ett felaktigt pris på 0,91 kronor i appen. Dessvärre blev det ett fel i programmeringen av gåvan varför den legat ute för 0,91 kronor i stället för 91 kronor. Detta är nu åtgärdat och korrekt pris kommuniceras, vi beklagar det inträffade och korrigerade det så fort vi uppmärksammade att det blivit fel, skriver hon i ett mejl.

Vad händer med de som har utnyttjat gåvan?

– De som hunnit ge bort en gåva i appen i form av en Caesarsallad kommer inte att bli efterdebiterade, utan deras Coffee Card blev vid köpet av gåvan debiterat med 0,91 kronor. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.