Fredrick Federley. Arkivbild.
Fredrick Federley. Arkivbild. Bild: Fredrik Persson/TT

Federley ställer upp i kyrkovalet

Den förre EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) närmar sig politiken på nytt efter sitt uppmärksammade avhopp i slutet av förra året.
– Förhoppningsvis är det ett tecken på att han mår bättre, säger Centerledaren Annie Lööf till TT.

ANNONS

Fredrik Federley tänker kandidera i höstens kyrkoval i sin hemkommun Gagnef, rapporterar P4 Dalarna.

– Det är två huvudsakliga anledningar: Ett: jag har tid. Två: Jag vill ge tillbaka av det engagemang som jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till radion.

I december meddelade Federley att han lämnar alla sina politiska uppdrag. Beskedet kom sedan det kommit fram att han hade haft ett förhållande med en person dömd för grova sexbrott mot barn.

Ett klokt beslut, sade Annie Lööf då.

Nu betonar hon att Federley, tidigare andre vice ordförande i C, inte kandiderar för Centerpartiet, utan på en lokal samlingslista med flera borgerliga partier.

ANNONS

– Det viktigaste för mig handlar om att han ska läka och bli frisk, säger hon.

Lööf ser det inte som början på en politisk comeback.

– Han säger ju själv i intervjun att han inte är intresserad av att komma tillbaka till politiken, utan ser detta som en avgränsad del lokalt, i kyrkan. Det är ett helt annat forum än politiken, säger Annie Lööf.

Maria Davidsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS