En person har gripits sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i Åby, norr om Norrköping. Arkivbild.
En person har gripits sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i Åby, norr om Norrköping. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Farligt föremål i Norrköping – en gripen

ANNONS

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes utomhus i Åby, norr om Norrköping, vid lunchtid på onsdagen.

– En person är frihetsberövad misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, till TT.

– Vi har inte fått information från bombgruppen om hur allvarligt eller farligt föremålet ska vara.

Insatsen har avslutats och det nationella bombskyddet har gjort sin undersökning och lämnat platsen, enligt Gunnarsson. Föremålet har inte detonerat.

– Det har också gjorts en husrannsakan i personens bostad för att leta efter fler farliga föremål. Jag kan inte svara på om den gav någonting.

ANNONS

Brottsmisstanken mot personen har inte förändrats efter husrannsakan.

– Jag kan inte svara på om lägenheten fortfarande är avspärrad men insatsen är avslutad och patrullen har lämnat, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS